apa itu..

background

just follow me

Tuesday, April 5, 2011

kamu

Hati ini berbicara, siapakah dia, siapakah dia yg cuba mencuit hati ini, siapakah gerangan yg mahu mengenal diri ini dengan lebih mendalm lagi, adkah bertuaah diri ini? 
tak penah d sangka sebegitu rupa hati kamu..setulusnya hati kamu..
kenapa setiap kali mata bertentng kamu cuba menyembunyi semuanya itu, yer! Kamu memg seorg pelakon yg hebat..tahniah! pelakon yg hebat yg cuba mencuri bayangan diri ini..
dulu sewaktu kita  sering bersua kenape kamu cuba menyorokan diri kamu… cuba menyorokkan  keikhlasan diri  itu..
malu ke??malu bukn penghadang, malu juga bukan penghalang…tapi..
pabila saat diri ini jauh dari pandangan kamu, mungkin kamu bru sedar ke tentang semua itu.. 
kamu..ingt lagi tak, bile kite mule berbaik dan mula bertegur, ingt lagi tak, dulu kita selalu bersaing tuk dapatkan kedudukan no1 dalam kelas semasa umur kita 15 thun dulu..
indahnya waktu itu! Seronok jugak pabila kita ada pesaing dalam diri, barula ada semangat nak belajar waktu tu..akhir disember, 2007 result pmr keluar..
alhamdulila, semuanya tercapai dengan jayanya! Waktu tu, tak thu pun pe result yg kamu dapt,,cume harap2 berbaloi la dengan pe yg kite usaha selama ni kan…eehh,,tak sngka kan, kite naik f4 kita sekelas..hahah..kelakanya!ini bermaksud dari  kite f2 ke f5 kite akn sekelas..
harap2 jangn la bosan menghadp diri ini ok! 
Akhir thun, 2008…hmmm..=) kamu meluahakn semua isi hati itu,,isshhh,,,asal kat diri ini..
sya pasti kamu akn silap org itu…maaf diri ini tidak boleh terima dengan keadaan serupa itu..kita kawan..mana mungkin itu semua akan berlaku..2009..detik2 yg mendebarkan bg semua..
spm thun itu,,kite masih lg tak berbaik kan, sebab diri ini, selalu cuba menjauhkan dri kpd kamu, “klau kau anggap aku ni kawan kau, kenpa dengan orng lain ko boleh berkwan,boleh brgrau, dan kenapa bukan dengan aku” perkara ini yg penah kamu bngkitkan kan..bukan ape..tak thu la knpa..sebab kamu berbeda> thun tu meriah sngt.. 
bhagia dengan kwan2 lain..tapi suram apbila dengan kmu..maf! sya masih tak bole trime lagi dengan keadaan itu…semua teman2 yg dekat, akn berkata, kmu bruntung, kerana ad dia yg sentiasa ada untu aku,,tapi diri ini tak penah pun rse begitu,,huh! hari berganti hari, spm smkin hampir kan..


tbe2…..”nak thu tak, si dia tu ad hubungan dgn si dia tu”huh! Jatuh air mate ini but kali pertama krna kamu..knpe ni,,kau dh reject dy awal2..tak ptut thu tak!! Ingt semua yg penah di katekan,,pe2 pun ‘aku akn tunggu kau’ aahhh…itu semua kate2 manis saje..ok..ptut teruskan hidup..
mse tu spm, kena ykin dpt result ok, nk kua dri uma, nk belja jauh2..alhmadulila sekli lg,,smuany tercapai..semua itu kurnian Allah setiap pe yg berlku itu ad hikhmahnya…ape keputusan kmu wktu itu yer, hm, peduli ke, ad dy ingt diri ini lg ke..lupekn je la hasrat itu nk thu k..


hmpir abis 1 sem duk kat poli ni, dia datng kembli mmbwa hati yg dulu….maf sekali,,sya tak bole trme keadaan kmu itu lagi……senyap cite sal kamu…hari berganti, minggu brgnti, dh jd senior dah duk sni yer…huh!
Kamu dtang lagi..ap lagi yg kamu nak…tak cukup2 lagi ke..tapi kali ini kamu muncul dengan watak berbeza, lebih serius..hati katekan padaku, pe yg harus aku lakukan ni……….dh lame kamu tunggu, dah lame kamu kenal diri ni..dri budk brhingus smpi sekarang….


maaf si penuggu aku tidak boleh berkata saat ini, kerana kamu tidak layak untuk aku, kamu terlampau jujur,ikhls diri ini..cari la insan lain yg dpt menrma kamu..meskipun, kamu muncul dgn c dia telah mnjdi sejarh silam kamu..tp bukn aku, aku tidak layk untuk itu…kmu  penah berkta ”kerasnya hati awk, batu pun tak ada keras macm awk”,awk tak mngerti semua itu, 
maf itu bukan alasan sekarg ni…..maaf, jgn terus tnggu saya lg,, 

No comments:

Post a Comment